y label for X11 graphics

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

y label for X11 graphics

Therneau, Terry M., Ph.D.
In the following plot, the y label is missing if it is too long.

x11(type="Xlib")
plot(1:5, 1:5, ylab="Do, a deer, a female deer")   # missing label
plot(1:5, 1:5, ylab="Do")                          # label is present

All is well for x11(type="cairo")

This is true both under R devel 2017-09-01 on xubuntu (my desktop), and 3.4.1 on Centos
6.9 (department servers).


A minor question is why my locally compiled version defaults to Xlib rather than cairo,
since both work as explicit arguments to the x11() command.

Terry T.

______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: y label for X11 graphics

Paul Murrell-2

Sorry, can't reproduce on ...

 > sessionInfo()
R version 3.4.1 (2017-06-30)
Platform: x86_64-pc-linux-gnu (64-bit)
Running under: Ubuntu 14.04.5 LTS

Matrix products: default
BLAS: /usr/lib/libblas/libblas.so.3.0
LAPACK: /usr/lib/lapack/liblapack.so.3.0

locale:
  [1] LC_CTYPE=en_NZ.UTF-8       LC_NUMERIC=C
  [3] LC_TIME=en_NZ.UTF-8        LC_COLLATE=en_NZ.UTF-8
  [5] LC_MONETARY=en_NZ.UTF-8    LC_MESSAGES=en_NZ.UTF-8
  [7] LC_PAPER=en_NZ.UTF-8       LC_NAME=C
  [9] LC_ADDRESS=C               LC_TELEPHONE=C
[11] LC_MEASUREMENT=en_NZ.UTF-8 LC_IDENTIFICATION=C

attached base packages:
[1] stats     graphics  grDevices utils     datasets  methods   base

loaded via a namespace (and not attached):
[1] compiler_3.4.1

... or on ...

 > sessionInfo()
R Under development (unstable) (2017-09-12 r73246)
Platform: x86_64-pc-linux-gnu (64-bit)
Running under: Ubuntu 14.04.5 LTS

Matrix products: default
BLAS: /home/pmur002/R/r-devel/BUILD/lib/libRblas.so
LAPACK: /home/pmur002/R/r-devel/BUILD/lib/libRlapack.so

locale:
  [1] LC_CTYPE=en_NZ.UTF-8       LC_NUMERIC=C
  [3] LC_TIME=en_NZ.UTF-8        LC_COLLATE=en_NZ.UTF-8
  [5] LC_MONETARY=en_NZ.UTF-8    LC_MESSAGES=en_NZ.UTF-8
  [7] LC_PAPER=en_NZ.UTF-8       LC_NAME=C
  [9] LC_ADDRESS=C               LC_TELEPHONE=C
[11] LC_MEASUREMENT=en_NZ.UTF-8 LC_IDENTIFICATION=C

attached base packages:
[1] stats     graphics  grDevices utils     datasets  methods   base

loaded via a namespace (and not attached):
[1] compiler_3.5.0

Paul

On 14/09/17 04:03, Therneau, Terry M., Ph.D. wrote:

> In the following plot, the y label is missing if it is too long.
>
> x11(type="Xlib")
> plot(1:5, 1:5, ylab="Do, a deer, a female deer")   # missing label
> plot(1:5, 1:5, ylab="Do")                          # label is present
>
> All is well for x11(type="cairo")
>
> This is true both under R devel 2017-09-01 on xubuntu (my desktop), and
> 3.4.1 on Centos 6.9 (department servers).
>
>
> A minor question is why my locally compiled version defaults to Xlib
> rather than cairo, since both work as explicit arguments to the x11()
> command.
>
> Terry T.
>
> ______________________________________________
> [hidden email] mailing list
> https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel

--
Dr Paul Murrell
Department of Statistics
The University of Auckland
Private Bag 92019
Auckland
New Zealand
64 9 3737599 x85392
[hidden email]
http://www.stat.auckland.ac.nz/~paul/

______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://stat.ethz.ch/mailman/listinfo/r-devel